BAC?

Draga mea colegă din clasa a XII-a,

Îți scriu asta în speranța că o să îți fie de folos anul ăsta. Nu sunt nu știu ce maestru care a inventat o metodă revoluționară ca să treci BAC-ul fără să îți freci un an din viață. Nici n-o să îți zic „Pune mâna pe o carte și o să vezi că e fain să mai știi câte ceva. Măcar ca să nu pari prost.”.

Mie mi-ar fi ajutat câteva sfaturi din astea anul trecut. N-am fost un elev cu 10 pe linie, nici cu nșpe mii de participări la olimpiade intergalactice. Ba dimpotrivă, am fost și leneșă, dar am și învățat când aveam ceva de demonstrat. Oricum, am deviat de la subiect.

E a XII-a, frate. Anul ăsta când poți să ieși în club, să chiulești de la școală, să freci menta până prin aprilie, când începe pământul de sub tine să dea semne că nu mai e stabil. Când poți să defilezi prin școală și să te uiți de sus la „fraierii” ăia mai mici, care, vorba vine, nici ei nu știu ce-i cu viața lor. Anul ăsta tu faci legea.

Foarte adevărat. Dar, timpul zboară. Mult mai repede decât îți poți da seama. Mâine, poimâine ai prima probă de BAC. Și, adios libertate. Îți dai seama că tot anul ai frecat menta. În weekend, ți-ai vizitat iubitul din alt oraș. În timpul săptămânii, aveai de făcut „proiecte” despre Game of Thrones, AHS, House of Cards, ieșirile în oraș cu prietenii la un pahar de vin erau făcute ca să te relaxezi,și lista poate continua.

Nu-ți spune nimeni să renunți la relaxare. Sau la timp pierdut pe seriale. No way. Doar, mai învață. Și nu te mai plânge că proful de istorie sau de mate nu îți dă media. Are un motiv pentru care o face. Ești prea aerian. Ca să nu zic altfel.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *