Z

Nu pot să mai fac asta. Știi, asta chiar înseamnă tot pentru mine și nu o pot lăsa așa, doar pentru un moft. Iartă-mă.

Și am plecat. Simțeam cum se dărâmă ceru-n capul meu, dar nu aveam curajul să dau înapoi. Dacă i-aș fi văzut iar ochii plânși și inima trădată, poate, aș fi retras vorbele. Nu știu de ce am continuat să merg. A început ploaia. Îmi plăcea să dansez în ploaia. Era o tradiție. Tradiția noastră.

Acum, totul trebuia șters. Cu un burete.

*aceeași bancă, mulți ani mai târziu*

O siluetă slabă, cu părul lăsat în vânt și o pereche de ochelari. În dreapta, avea ghiozdanul. Același ghiozdan negru, luați cu banii de buzunar. Aceleași caiete pline de cuvinte și desene pe care nu le voi înțelege vreodată, dar cu mai multe foi. Doar chipul i se schimbase. Privirea-i era caldă, senină, dar…vedeam acolo ceva ce n-aș fi vrut. Își pierduseră magia. Erau triști. Doar triști. Privea cu bucurie bătrânii ce se sprijineau, le zâmbea copiilor ce jucau șotron, privea cerul cu jind și se-apuca să scrie. Jurnalul rămăsese verde. Culoarea-n care îi plăcea să creadă. Mi-aduc și-acum aminte cum explica, râzând:

-Pentru mine, verdele nu-i doar o culoare. Verdele e copilărie. E culoarea primăverii, a nucilor crude, a ierbii, e culoarea muntelui, a optimismului, e culoarea fericirii.

M-am bucurat să o văd. Chiar dacă de la depărtare. Și chiar dacă umbra ei era mai subțire ca ultima dată. Acum părea împăcată. Privea lumea cu ochi triști, dar calzi. Nu mai visa să atingă cerul cu vârful degetelor. Îl atinsese deja. Alina suferințele, așa cum o făcea și înainte. Și iubea. Iubea tot ce era împrejurul ei. Avea un suflet trist, dar împăcat.

M-am simțit vinovat. Dar am plecat mai departe. Am lăsat o foaie pe bancă, a doua zi.

                                                           „Iartă-mă.”

Răspunsul a fost simplu.

                                               „Te-am iertat. Să fii fericit.”

Și de atunci, și-a schimbat locul. Nu știu unde-a plecat. Banca a rămas goală. Doar vântul o mai alină, câteodată.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *