Lumânarea de botez- între tradiție și modernitate

Lumina lumânărilor, sunetul unui picioruș scufundat în apă, scâncetul celui mic luat din brațele mamei, binecuvântările rostite de bătrânul cu ochi albaștri și păr alb… un tablou pe care nu aș putea niciodată să mi-l scot din cap. E unul din acele tablouri în care Divinitatea se împreunează cu Omenirea și, împreună, sărbătoresc creștinarea unui mic pui de om. Îmbrăcați în costume tradiționale de sărbătoare, tot satul se îndreaptă spre botezul noului născut.

Au trecut 11 ani de când cel mai mici pici din familia noastră a văzut Soarele. 11 ani de când a fost botezat de 2 nași minunați, care și azi își pun amprenta prin sfaturi, idei, uneori chiar și printr-un simplu „Bravo”.

Zilele trecute, în timpul curățeniei de prin casă, am dat peste amintirile botezului lui. Lumânările albe, sprijinite de un ursuleț parcă țin în ele parfumul acelei zile de septembrie. Cu inimile pline de emoție, căutam alături de nana lui, modelul perfect pentru ce se anunța a fi personalitatea lui. Îmbinarea perfectă dintre ceara de cea mai bună calitate și elemente de copilărie pot fi găsite astăzi aici.

Botezul oricărui bebeluș este, pentru părinți, dar și pentru el peste ani, unul din cele mai importante evenimente. Printre elementele care vor străluci în biserică, în timpul slujbei Sfântului Botez sunt și lumânările de ceară. Sunt preferate cele din ceară albă sau parafină pentru a sublinia puritatea și inocența noului botezat. Aplicațiile de tip „ursuleț de pluș”, „Minnie”,„Mickey Mouse” sunt folosite pentru a-l distrage pe cel mic de la gălăgia și emoțiile celor din jur. Modelele tradiționale, îmbinate în mod elegant cu o combinație de puritate și liniște- desemnate de culoarea lumânării: albul, te duce parcă într-o atmosferă lipsită de griji, în care doar cel mic poate să mai scoată, pe ici-colo, câte un sunet.

Așadar, lumânarea de botez este unul din simbolurile principale ale botezului. Aceasta poate fi privită și ca lumina călăuzitoare pentru noul creștin. În alegerea ei, trebuie ținut cont de ținuta celui mic, tematica botezului, trusoul. Multitudinea de modele oferite de cei de la Casa cu Broderii te îmbie cu diverse combinații. Lumânările tradiționale, albe, simple, au fost înlocuite de o îmbrăcăminte frumos asortată și cu accesoriile alături de care vin însoțite. Îngerașii, fundițele sau prințesele, acestea sunt doar câteva exemple pe care le puteți găsi atunci când căutați o lumânare de botez personalizată. Varietatea de modele este însă mult mai mare, deoarece  acestea sunt de fapt o proiecție a imaginației, lucru care face ca oferta să fie practic nelimitată. Lumânările de botez personalizate sunt conturate astfel încât să surprindă cât mai multe din elementele temei alese, a personalității celui mic, precum și a dorințelor părinților.

 

Și-acum, o să vă întreb și pe voi, dragi cititori, cum arată lumânarea ideală pentru botezul micuțului vostru?

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *